Modevakopleiding Rombouts

Modevakopleiding Rombouts heeft haar standplaats sinds 1993 in Oosterhout. Wij werken in groepen van 3 à 4 personen voor zowel de kleermaker in opleiding als de hobby kleermaker. Hierbij maken we gebruik van het zeer toegankelijk lesmateriaal van de “Ambachtelijke Kleermakers Modevak Opleiding”, gespecialiseerd in maatkleding voor kinderen en dames. Wil jij ook graag kleding leren maken met een goede pasvorm, met authentieke en ambachtelijke technieken maar verwerkt met materialen en machines uit de 21 eeuw, dan is de stap naar ons particulier onderwijs wellicht ook iets voor jou. Graag delen wij onze kennis en ervaring ook met jou.

Costumière opleiding:
Examenonderdeel naaivaardigheid: techniek algemeen, blouse technieken, kinderkleding technieken, roktechnieken en broektechnieken.
Examenonderdeel patroontekenen: rokken, broeken, blouses, japonnen en kinderkleding
Examenonderdeel kleding op maat: rok en broek.
Examenonderdeel warenkennis: toetsing aan de hand van de lesmap Alledaags Textiel.

Kleermakers opleiding:
Examenonderdeel patroontekenen: rokken, broeken, blouses, japonnen, jasjes, colberts, mantels en vestjes.
Examenonderdeel kleding op maat: japonnen, colberts, jacks en mantel.
Examenonderdeel warenkennis: toetsing aan de hand van de lesmap Alledaags Textiel.

Deze modules worden doorgewerkt en afgesloten met het LPM examen waarbij een branche-erkend diploma kan worden verkregen.

Naailessen:
Niemand is standaard dus onze patronen ook niet. Kant-en-klaar patronen aanpassen geeft vaak nog steeds pasvormproblemen. Wij meten het lichaam in en maken voor jou een basismal op eigen maten. Géén patroontekenen maar werkend vanaf een basispatroon op je eigen maten geef je jouw idee vorm aan de hand van de lesmap “Patroon Op Maat”, deel 1 de top, deel 2 de rok en deel 3 de broek. Aan de hand van de lesmap “Techniek” kan een naslagwerk worden aangelegd met alle technieken uit het kleermakersvak.
Wil je het patroontekenen aanleren, dan werk je zonder examenverplichting met de lesboeken van onze opleiding.

Naast de Kleermakers opleiding kun je bij ons terecht voor onderwijs in maatkleding voor heren en de opleiding ambachtelijk hoedenmaker. Deze onderdelen vallen buiten de LPM examens en worden in eigen organisatie geëxamineerd.

Contactpersoon: Miriam Rombouts
Telefoon: 06 22 51 18 15
E-mail: modevakopleiding.mr@gmail.com
Adres: Sint Paulusweg 5, 4902 PS Oosterhout

Website: www.modevakopleiding-rombouts.nl