De vereniging Ambachtelijke Kleermakers Modevak Opleiding (AKMO) is opgericht op 20 mei 2022 waarbij de zelfstandige modevakscholen van Miriam Rombouts en Karin Versaevel een samenwerkingsverband aangingen.

De zelfstandige modevakscholen zijn sinds 2019 aangesloten bij het LPM.

Wij zijn een vereniging van passievolle docenten, die als doel hebben het ‘Modevakonderwijs’ gezamenlijk naar een hoog niveau te brengen. Gelijk scholing staat bij ons hoog in het vaandel en we dagen elkaar graag uit tot nieuwe ontwikkelingen binnen ons prachtige kleermakersvak.

Ambachtelijke technieken worden in een ‘nieuw jasje gehesen’ om in de 21e eeuw te worden verwerkt met de nieuwste materialen en machines.
De AKMO verzorgt de kleermakersopleiding om na het behalen van de diploma’s, te gaan werken binnen de maatkledingbranche of als zelfstandig kleermaker maatkleding te verzorgen.

De aangesloten leden zijn docenten AKMO opleidingen, lerares ‘Patroon op Maat’, cursusleiders en de maatwerk- en vermaak ateliers.
De aangesloten docenten zijn particuliere modevakschoolhouders die de costumière- en kleermakersopleiding aan de hand van het AKMO patroontekensysteem verzorgen.

Onze leraressen, de docenten in opleiding, verzorgen de hobbynaailessen. Hierbij wordt gewerkt met de lesmap ‘Patroon op Maat’. Binnen de eigen organisatie worden de docentenopleiding, de opleidingen ambachtelijk hoedenmaker en ambachtelijk handwerk geëxamineerd.

Contactpersoon: Miriam Rombouts
Telefoon: 06 – 225 11 815
E-mail: akmo.hoofdkantoor@gmail.com
Adres: Sint Paulusweg 5, 4902 PS Oosterhout

Website: www.ambachtelijke-kleermakers-modevak-opleiding.nl