Stichting “De Verenigde Modevakscholen in Nederland” – VMSN

Stichting “De Verenigde Modevakscholen in Nederland” verzorgt landelijk particulier onderwijs in maatkleding voor kinderen en dames. Er wordt uitgebreid ingegaan op alle aspecten die bij het vakkundig vervaardigen van kleding nodig zijn. Herenkleding is opgenomen in het opleidingspakket echter deze maakt geen deel uit van de examenvakken.

De Stichting biedt opleidingen aan, om na het behalen van de benodigde diploma’s, binnen de maatkledingbranche toe te treden tot de arbeidsmarkt, dan wel het zelfstandig creëren en vervaardigen van maatkleding. De opleidingen voor Costumière en Kleermaker in het damesmodevak zijn intensief en worden modulair gegeven. Alle modules worden doorgewerkt en afgesloten met het LPM examen waarbij een branche-erkend diploma kan worden verkregen.

Costumière:

  • Module rokken
  • Module pantalons
  • Module blouses
  • Module kinderkleding
  • Module Textiele warenkennis

Kleermaker in het dames-modevak:

  • Module japonnen
  • Module Mantels
  • Module Textiele warenkennis. Het is mogelijk om een apart LPM Diploma Textielwarenkennis niveau Kleermaker met Modint Branchecertificaat te halen.

Zij- instromers en Lerares
Wanneer u een aantoonbaar Costumière diploma in het verleden bij een andere organisatie heeft gehaald, kunt u bij onze organisatie uw Kleermakers diploma met Branche erkenning behalen.

Wanneer u in het bezit bent van zo’n Costumière en Coupeuse diploma en graag via ons lessysteem binnen uw (toekomstige) modevakschool cursisten wil gaan opleiden, bestaat er een speciaal lesprogramma met de naam: Zij-instromers. U kunt bij onze organisatie uw lerares- diploma behalen met als onderdeel de Module avondkleding Didactiek Stage. Deze opleiding wordt afgesloten met een VMSN Lerares-examen.

Contactpersoon: Marion van Oirschot – Knapen
Telefoon: 06 – 23 91 74 46
E-mail: info@verenigdemodevakscholen.nl
Adres: Dorsvelden 3, 5685 JG Best

Website: www.verenigdemodevakscholen.nl